22 Juni Taptoe Hoorn.

De organisatie van Taptoe Hoorn is er in geslaagd om een aantal prachtige korpsen voor u naar Hoorn te halen.
Kaarten kunt u bestellen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jong DVS  
Junioren DVS

Het korps van jonge muzikanten in de leeftijd van zeven tot zeventien jaar heeft, net als hun ‘grote broer’ de Marchingband, een naam opgebouwd in de wereld van muziekkorpsen en behoort tot de top van de jeugdkorpsen.
Met regelmaat nemen de Junioren deel aan concoursen en kampioenschappen. Het korps veroverde op 23 juli 2022 de titel Wereldkampioen mars in de Junior Division.
Een prestatie waar de Junioren trots op zijn.
Deelname van de Junioren aan parades en taptoes in Nederland en omringende landen staan garant voor een muzikaal spektakel vol kwaliteit.
Net als de Marchingband, dragen de Junioren een uniform dat is afgeleid van de Limburgse Jagers.

 

jong exempel1

Junioren Exempel

Onze juniorband Jong Exempel, afgekort JEX, is dé kweekvijver van onze vereniging. Jonge meiden en jongens leren samen muziek maken, show presenteren en concerteren. Op deze manier worden zij klaargestoomd voor de Marchingband. Muzikale vorming stimuleert de algehele ontwikkeling van jongeren. Ze repeteren iedere zaterdagochtend van 10:45 tot 12:45 uur.

Jong Exempel staat onder leiding van dirigent Brian Bonga en slagwerk instructeur Sander Boers. Show- en marsinstructie wordt verzorgd door Dennis van Rooij. Jong Exempel treedt op tijdens culturele evenementen in het dorp en doet mee aan parades en taptoes in Nederland. In 2016 werden ze Nederlands Kampioen Junioren Mars in Enschede.

Naast de repetities is er ook erg veel tijd voor ontspanning. Zo wordt er iedere maand een activiteitenavond georganiseerd voor de jongens en meiden van Jong Exempel en Mini Exempel. Ook een jaarlijks uitje naar bijvoorbeeld een pretpark mag natuurlijk niet ontbreken!

 


Exempel MB2 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Exempel Marchingband

De marchingband is het vlaggeschip van EXEMPEL. THEBAND bestaat uit bijna 60 muzikanten uit de hele midden Brabantse regio. De gemiddelde leeftijd is 26 jaar.
Wekelijks wordt op woensdagavond gerepeteerd onder leiding van dirigent Matthijs Kruik en slagwerkinstructeur David Nadin. Visual designer is Pim van Kan.
THEBAND. is een graag geziene gast op taptoes en streetparades in het binnen- en buitenland. Met de shows ‘Tuin der Lusten’ en ‘Can You Feel It?!’ zullen zij dit seizoen te vinden zijn op vele taptoevelden.

 

Trompetterkorps Alkmaar Nieuw Uniform
Trompetterkorps Alkmaar

Het Trompetterkorps Alkmaar (TKA) staat bekent om zijn eigen sound, aparte kleding en discipline met een knipoog. De Knickerbockers zijn in hun aparte kleding een unieke verschijning.
Het Trompetterkorps Alkmaar Senioren, in de wandelgangen ook wel “de Knickerbockers” genoemd vanwege één van hun meest karakteristieke onderdelen van hun uniform, is opgericht in 1966 door dhr. Piet Barhorst en heeft zich vanaf deze jaren ontwikkeld tot een uniek korps met vele optredens in het binnenland en buitenland.

De Muziek

De kleding maakt het Trompetterkorps Alkmaar tot een unieke verschijning, maar het is de muziek die het korps zo bekend heeft gemaakt. Kijk eens
naar de samenstelling van de instrumenten. De trompetten en bastrompetten hebben slechts één ventiel en de hoorns moeten het helemaal zonder stellen. Er zijn in Nederland nog maar weinig bands die dergelijke ‘natuur instrumenten’ bespelen en nog minder korpsen in de ongebruikelijke stemming van Es/Des. De muziek die zij spelen is voor een groot deel gecomponeerd door Jaap Dekker. Hierdoor heeft het TKA een volledig eigen muziekrepertoire. Slagwerk instructeur bij het TKA is Leon Gouda en de algemene muzikale leiding is in handen van Bob Kanne.

Staat van dienst

Zij hebben de afgelopen jaren in vele Europese steden gespeeld: in België, Frankrijk (o.a. bij het grootse Jeanne d’Arc festival in Orléans) Spanje (Castellon De La Plana), Duitsland (Rosenmontag), Denemarken en Ierland (bij het welbekende Saint Patrick's Day). Ook hebben zij hun kunnen vertoond in Polen (2008), in de grote culturele stad Rybnik. Hier werden zij voor hun optreden met een zeer grote prijs beloond . En uiteraard vieren zij elk jaar het “Alkmaars ontzet” rond 8 oktober.

     SBH nieuwuniform

Showband Hoorn 

 

Niet alleen maken wij muziek ook op andere manieren zijn wij als groep bezig. Showband Hoorn presenteert zich o.m. tijdens: - Optochten en evenementen, - Optredens op verzoek van particulieren, bedrijven en instellingen, - Concoursen en festivals - Optredens in het buitenland – Donateursconcert

De vereniging kent 25 tot 30 spelende leden en nog een aantal leerlingen in opleiding, een deskundig instructieteam en uitgebreide begeleiding. De vereniging wordt geleid door een uit 6 personen bestaand bestuur, waarvan de voorzitter, secretaris en penningmeester het dagelijks Bestuur vormen. Tevens wordt Showband Hoorn bijgestaan door steunende leden, adviseurs en commissies.

Showband Hoorn is opgericht op 8 augustus 1955 en de muzikale leiding is in handen van
Dirigent: Jeroen Woelders
Slagwerk: Marco Harder
Choreografie: Marco Harder
Tamboer Maître: Jasper Nat

 
In samenwerking met de Stichting Combinatie van Korpsen


De Taptoe Hoorn vind plaats op het terrein van Always Forward

Taptoe Hoorn wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

 Blokdijkmetaalhandel 2x 300x71

boekhoudbureau WF

 

dekoning 300x65

 
hydrowest grijs

 

 

 

 

NTW sportssupport 500 x 130

 

PP 1

 

 

 

 

 

 

01 Sponsorkliks1.png02 Autopalace.png03 Strijker.png05 Veldboer_1.png06 Adverteren.gif07 Piet Has.png08 Joily.fw.png09 Bwf.png10 Dirkjwit.png11 Electrohaan.png16 Keesvankampen1.png17 Kersenpit.png18 Kunst.png19 Lieshout.png20 Sponsorkliks1.png24 Vermeer.png