7 juli 2018 Piet Has Taptoe Hoorn.

Bekijk hier fotofolder 1 van de taptoe  bekijk hier fotofolder 2 van de taptoe

De organisatie van de Piet Has taptoe Hoorn is er in geslaagd om een aantal prachtige korpsen voor u naar Hoorn te halen.
 
Marchingband DVS Katwijk

De Marchingband behoort tot de absolute top in de amateurmuziekwereld en is door de jaren heen uitgegroeid tot het muzikale visitekaartje van Katwijk.

De Marchingband is befaamd om haar aparte sound, die ontstaat door de balans tussen de individuele klankkleuren, welke samensmelten in een eenheid van geluid. Het brede mars- en polkarepertoire, de strakke marsorde en spectaculaire shows maakt de Marchingband tot een graag geziene gast op taptoes en parades in binnen- en buitenland. De Marchingband heeft, naast optredens in eigen land, opgetreden in onder andere Denemarken, Noorwegen, Zwitserland, Canada, Duitsland en Engeland.

Vele gouden successen zijn behaald op het Wereld Muziek Concours (WMC) te Kerkrade, met als hoogtepunt het behalen van de titel WMC-kampioen op het onderdeel mars in de hoogste divisie in 2009. In datzelfde jaar eindigde de Marchingband op de derde plaats in de eindrangschikking bij de showwedstrijden.

De uniformen van de Nederlandse Krijgsmacht in het algemeen en in het bijzonder het uniform van de Limburgse Jagers hebben model gestaan voor het uniform van de Marchingband. De keuze voor een groen uniform levert het korps de bijnaam De Groene Jagers op. Een naam die nog steeds met trots wordt gedragen.

Junioren DVS Katwijk.

Het korps van jonge muzikanten in de leeftijd van zeven tot zeventien jaar heeft, net als hun ‘grote broer’ de Marchingband, een naam opgebouwd in de wereld van muziekkorpsen en behoort tot de top van de jeugdkorpsen
Met regelmaat nemen de Junioren deel aan het Open Nederlands Kampioenschap voor Jeugdkorpsen in Vlissingen. Het korps werd daar in 2016 voor de vijfde keer Nederlands Jeugdkampioen Show.
Een prestaties waar de Junioren trots op zijn.
Deelname van de Junioren aan parades en taptoes in Nederland en omringende landen staan garant voor een muzikaal spektakel vol kwaliteit.
Net als de Marchingband, dragen de Junioren een uniform dat is afgeleid van de Limburgse Jagers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marchingband ATM Amsterdam.

 

Marchingband ATM is een levendige en gezellige vereniging met muzikanten van alle leeftijden. De bezetting van het orkest bestaat uit trompetten, baritons, trombones, piccolos, saxofoons, sousafoons, marchingbells en percussie/slagwerk.

Het repertoire bestaat uit marsen en populaire muziek. Regelmatig wordt er speciaal muziek gearrangeerd voor de vereniging.Zowel in het binnen- als buitenland worden regelmatig optredens verzorgd, o.a. bij optochten, taptoes, festivals en lokale festiviteiten. Marchingband ATM heeft drie keer deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Marchingband ATM is regelmatig te zien op taptoes met de populaire Oud Amsterdam Live show met een vleugje invloed vanuit de Jordaan. Op dit moment wordt een nieuwe show ingestudeerd met als titel "Over My Dead Body" gebaseerd op overleden muzieklegendes.


Trompetterkorps Alkmaar

Het gehele Trompetterkorps Alkmaar bestaat uit vier afdelingen, de TKA Senioren zijn het meest bekende korps onder deze naam. Maar zoals vele bands kennen de senioren ook een belangrijk broertje, de TKA Junioren. Onder het bestuur van de TKA Junioren is een succesvol opleidingsprogramma gestart, de Music4U.

De laatste afdeling in onze stichting is voor vele een onverwachte verrassing, Bateria Unidos Alcmaria, een Braziliaanse band.

TKA Senioren

De TKA Senioren bestaan anno 2018 uit 22 enthousiaste leden gekenmerkt door de jonge gemiddelde leeftijd. Door het grote jeugdkorps is er een constante toestroom van 2 á 3 leden per jaar. In het verleden hebben de TKA Senioren grote buitenlandse optredens gelopen in onder andere Polen, Dublin, Bilbao en Orleans. Er volgde een paar zware jaren maar sinds ±2010 zit er weer een enorme groei in het gehele korps. Met als hoogtepunt 2016 toen de stichting 50 jaar bestond!

Inmiddels is onze muzikale kwaliteit dusdanig hoog dat er ook weer een nieuwe show is geschreven voor 2018. Ons doel blijft om verder te groeien, zowel qua ledenaantal als in niveau. We verwachten met een ±3 jaar weer 30 leden te hebben en geboekt te kunnen worden voor grote optredens!

    

Showband Hoorn 

 

 


In samenwerking met de Stichting Combinatie van Korpsen


De Piet Has Taptoe Hoorn vind plaats op het terrein van Always Forward

Taptoe Hoorn wordt mede mogelijk gemaakt door:

 


 

01 Sponsorkliks1.png02 Autopalace.png03 Strijker.png05 Veldboer_1.png06 Adverteren.gif07 Piet Has.png08 Joily.fw.png09 Bwf.png10 Dirkjwit.png11 Electrohaan.png16 Keesvankampen1.png17 Kersenpit.png18 Kunst.png19 Lieshout.png20 Sponsorkliks1.png24 Vermeer.png